Informații despre protecția minorilor de jocurile de noroc | Cum să îi protejezi pe cei dragi ție

Actualizat:

Din acest articol vei afla cum îți poți proteja copiii de influența jocurilor de noroc!

Imagine De Ansamblu A Situației Actuale Față De Anii Precedenți

Privind în ansamblu, datorită evoluției tehnologice, jocurile de noroc încep să fie din ce în ce mai prezente în viețile noastre, dar și în viețile copiilor, datorită reclamelor disponibile pe rețelele sociale sau la televizor. În același timp, față de anii precedenți, a fost observată și o creștere a cercetărilor în acest domeniu, motiv pentru care, în prezent, ne putem bucura de o abordare nouă și personalizată a modului în care putem trata dependența de jocuri de noroc.

Dacă ne raportăm la spațiul legislativ, foarte multe țări au impus noi reglementări privind protecția minorilor, iar în această categorie intră publicitatea mult mai strictă, dar și controalele mai riguroase în momentul înregistrării la un cazinou online.

Statistici Ale Jocurilor De Noroc

Conform celui mai recent studiu realizat de GfK România s-au înregistrat următoarele rezultate:

 • 15% din totalul populației din România, cu vârsta de peste ani, au jucat cel puțin o singură dată în ultimul an la cazinou.
 • Cel mai practicat joc din România este Loto.
 • Cei mai activi jucători sunt bărbații, necăsătoriți, de până în 24 de ani și care locuiesc în mediul urban.
 • Venitul mediu al jucătorului activ este de 2500 RON.
 • Cei mai mulți jucători joacă din plăcere sau pentru a câștiga.
 • 7% din totalul femeilor din România au jucat la cazinou în ultimul an.

Activități Cu Cea Mai Mare Rată De Implicare

Conform studiilor, cele mai practicate jocuri de cazinou sunt:

 • Loto
 • Poker
 • Pariuri Sportive
 • Păcănele
 • Ruleta

Noutăți Importante Legate De Protecția Minorilor De Jocurile De Noroc

După cum putem observa, jocurile de noroc devin din ce în ce mai prezente în viețile noastre, ba chiar și în viețile minorilor. În continuare vom discuta despre ce evoluții semnificative legate protecția minorilor au apărut.

Prevenție Strictă

Prevenția strictă se numără printre cele mai importante aspecte în protejarea unui minor de efectele negative pe care jocurile de noroc le pot avea asupra vieții sale. Industria jocurilor de noroc abordează diferite măsuri stricte prin care să împiedice accesul minorilor pe site-urile de gambling, precum verificarea vârstei în momentul înregistrării, în funcție de CNP-ul posesorului, iar mai apoi verificarea identității.

Capacitatea De A Preveni Dependența De Jocuri De Noroc

Prevenția este foarte importantă, motiv pentru care au fost introduse diferite programe atât de educare, cât și de conștientizare a minorilor, dar și a părinților, despre riscurile cu care vin la pachet jocurile de noroc. Numeroase școli și ONG-uri colaborează pentru a implementa programe de conștientizare, educație și prevenție.

Pe lângă toate aceste lucruri, în prezent există și linii de asistență unde minorii pot cere ajutor.

Abordări Îmbunătățite Pentru Toate Tipurile De Marketing

Încet, încet sunt introduse și diferite restricții privind promovarea jocurilor de noroc către minori, atât la televizor, cât și pe platformele sociale. Abordările pentru toate tipurile de marketing joacă un rol crucial atunci când vorbim de protejarea minorilor de efectele negative alte jocurilor de noroc.

Cele mai multe companii au început să implementeze politici mult mai stricte privind publicitatea. Printre acestea se numără limitarea utilizării în reclame a unor personaje pe care minorii le pot considera atractive sau chiar interzicerea promovării a acestui tip de activitate pe canalele frecventate de minori.

Construirea Unui Mediu Sigur

Pe lângă toate celelalte aspecte prezentate anterior, este foarte important să existe un mediu sigur. După cum putem observa, în ultimii ani au fost făcute eforturi considerabile pentru a exista un cadru legislativ care, mai apoi, să asigure un mediu cât se poate de sigur. Spre exemplu, în anul 2015 a luat naștere Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc din România care se ocupă de reglementarea jocurilor de noroc pe teritoriul țării noastre.

Cazinourile Sunt Obligate Să Verifice Vârsta Utilizatorilor

În momentul de față, toate cazinourile din România au obligația de a verifica vârsta utilizatorilor care se înregistrează. Această măsură este implementată de către cazinouri tocmai pentru a se asigura că toți utilizatorii au împlinit vârsta legală pentru a se juca la jocuri de noroc.

În momentul înregistrării la cazinou, fiecare persoană este obligată să completeze datele personale, precum numele, adresa de reședință și CNP-ul.

Odată înregistrat, utilizatorul trebuie să își verifice identitatea, furnizând operatorului o serie de documente care atestă că datele completate în procesul de înregistrare îi aparțin, precum:

 • Poza unui act de identitate (buletin, pașaport, permis)
 • Dovada metodei de plată utilizate (poză card bancar)
 • Dovada adresei (Extras bancar, cazier, factură)

O Perspectivă Medicală Asupra Dependenței De Jocuri De Noroc

Din păcate, dependența de jocuri de noroc este o problemă tot mai prezentă în rândul tinerilor. Această afecțiune are efecte grave atât asupra sănătății psihice, cât și fizice.

Trenduri De Luat În Seamă

De-a lungul timpului, cercetările din domeniul psihologic au scos în evidență anumite trenduri legate de dependența de jocuri de noroc. Spre exemplu, odată cu dezvoltarea tehnologiei, accesibilitatea la jocurile de noroc a crescut considerabil. Dacă până acum era nevoie să te deplasezi până într-un cazinou fizic pentru a îți încerca norocul, în momentul de față le poți accesa printr-un simplu click.

Ținând cont de acest lucru, riscul de dezvoltare a unei dependențe față de jocurile de noroc în rândul tinerilor crește considerabil. Motiv pentru care, părinții trebuie să apeleze la diferite măsuri de control. Cu toate acestea, tehnologia vine și cu un avantaj în acest sens. În momentul de față există programe de consiliere online, dar și diferite instrumente de autoevaluare, menite să sprijine persoanele afectate.

Mai Multe Date Statistice Despre Dependența De Jocuri De Noroc

Privind cel mai recent studiu realizat de GfK România, jucătorii care practică această activitate constant sunt în general de sex masculin, tineri, cu vârste cuprinse între 18-24 de ani și locuiesc la oraș.

În plus, conform unui raport realizat de Gemius, care a avut ca scop o analiză a consumatorilor de jocuri de noroc pe segmente relevante, am putut observa că, în zonele rurale, site-urile cazinourilor online sunt accesate în principal de tineri, în timp ce în mediul urban există o distribuție echitabilă între utilizatorii de toate vârstele.

Un Ghid CazinoExpert Despre Protecția Minorilor Și Soluții De Prevenție A Dependenței

Specialiștii CazinoExpert vin cu câteva soluții care te pot ajuta!

Evită Să Alegi Un Casino Cu O Interfață Animată

Având în vedere că ne raportăm la căutarea unui mediu sigur pentru practicarea acestei activități, este foarte important să acorzi atenție și interfeței oferite de un operator online. Recomandarea noastră este să eviți cazinourile cu interfață animată. De ce? Fiind extrem de captivantă, aceasta poate avea un impact negativ asupra minorilor care sunt în jurul tău. Imaginile colorate și prezența personajelor animate contribuie la dorința de a explora un astfel de site, chiar și în rândul copiiilor.

O Metodă De A Bloca Site-urile – GamBlock

Un alt sprijin venit în lupta împotriva dependenței de jocuri de noroc este chiar posibilitatea de a bloca accesul la cazinourile online. Există numeroase programe de control parental, printre care și GamBlock, care îți oferă posibilitatea de a bloca site-urile de jocuri de noroc sau de a filtra conținutul prezent pe telefonul minorului.

O Resursă Multifațetată

În această „luptă” este foarte important să dispunem și de o resursă multifațetată. Mai exact, o resursă care va integra mai multe aspecte importante ale prevenției & protecției. În această categorie intră educația și informarea. Tinerii trebuie informați cu privire la riscurile la care se supun dacă aleg să se înregistreze la cazinourile online.

În plus, un alt aspect căruia trebuie să-i acordăm mai multă atenție este abilitatea de a gestiona corect banii.

[bubble type=recommendation]

Recomandare

Există numeroase instrumente și strategii de gestionare a finanțelor pe care tinerii trebuie să le cunoască.

[/bubble]

Încheiem cu suportul emoțional care trebuie să vină din partea părinților sau din partea persoanelor apropiate.

Alte Trei Alternative Pe Care Noi Le Considerăm Potrivite Pentru Această Problemă

În plus, mai ai la dispoziție 3 alte programe extrem de utile, care te pot ajuta să îți protejezi copilul!

GamBan

Această aplicație te poate ajuta să blochezi toate cazinourile online și platformele de pariuri sportive. În plus, poți restricționa transferurile online și poți solicita asistență în cazul unei probleme. Aplicația este disponibilă pe Android, iOS, Windows, MacOs și iPad. Dacă vrei să încerci această variantă ai o săptămână de probă gratuită.

Net Nanny

Net Nanny este una dintre aplicațiile concepute pentru monitorizarea activității copilului pe dispozitivele mobile. Deși nu este o aplicație concepută special pentru prevenirea dependenței de jocuri de noroc, o poți utiliza și în acest scop. Poți bloca accesul la anumite site-uri, vei monitoriza activitatea copilului tău, dar și multe alte opțiuni pe care le descoperi în momentul înregistrării.

Betfilter

Puțin mai diferită, aplicația Betfilter are un sistem mai complex în spate, blocând site-urile care conțin anumite „cuvinte cheie”. Asta înseamnă că nu vei avea acces nici la cazinourile online, dar nici la alte oferte promoționale care fac referire la această industrie.

Responsabilitatea CazinoExpert

Platforma CazinoExpert face tot posibilul pentru a ține cât mai departe minorii de tot ceea ce înseamnă jocuri de noroc. Tocmai din acest motiv, produsele pe care noi le oferim nu sunt destinate minorior.

Scriem și actualizăm constant noi ghiduri prezente pe site-ul nostru, cu sfaturi, tehnici și diferite instrumente prin care încercăm să protejăm minorii!

În plus, dacă citești pagina Devino Partener, vei afla că nu legăm niciodată parteneriate cu cazinouri care acceptă înregistrarea copiilor pe site! Site-ul nostru respectă cu strictețe regulamentul Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc din România.

La Cine Să Apelezi Dacă Copilul Tău Este Deja Dependent De Jocuri De Noroc?

Dacă te confrunți deja cu această problemă, copilul tău este dependent de jocuri de noroc, caută ajutor! Există multe persoane gata să îți ofere atât ție, cât și copilului tău tot sprijinul de care aveți nevoie!

Grupuri De Sprijin

Grupurile de sprijin sunt o variată extrem de bună în lupta cu dependența unui minor. Pe lângă faptul ca participanții își împărtășesc experiențele individuale, un astfel de grup îți oferă sprijin emoțional, o gamă largă de informații, dar și diferite sfaturi despre cum trebuie abordată această problemă.

Clinici

Având în vedere că dependența este considerată o boală cronică este foarte important să cauți ajutor de specialitate. Există peste 12 clini în România care oferă consiliere în tratarea dependențelor cu programe individualizate în funcție de particularitățile fiecărui pacient.

Nu Ezita Să Ai O Conversație Înțelegătoare Cu Copilul Tău

Este foarte important să discuți deschis cu copilul tău. Îți recomandăm să alegi un moment potrivit, să te asiguri că aveți suficient timp pentru a aborda orice subiect supărător pentru acesta, alege un mediu sigur în care el să se simtă confortabil și învață să îi acorzi înțelegere, are nevoie de asta!

O Soluție Sugerată De ONJN

ONJN impune tuturor cazinourilor licențiate din România să verifice vârsta tuturor jucătorilor care se înregistrează. Tocmai din acest motiv, după ce un jucător s-a înregistrat, are la dispoziție 30 de zile pentru a-și verifica identitatea. În acest fel, operatorul se asigură că persoana care s-a înregistrat are 18 ani.

Pentru utilizatorii majori, care se confruntă cu dependența de jocuri de noroc, ONJN a impus tuturor cazinourilor să pună la dispoziția jucătorilor opțiuni de Joc Responsabil, printre care se numără și limitele pentru depuneri, limite pentru pariuri, opțiuni de autoexcludere definitivă sau temporară.

Punctele Cheie Ale Descoperirilor Noastre

În urma informațiilor pe care ți le-am prezentat în capitolele anterioare, am ajuns la următoarele puncte cheie:

 • Informarea joacă un rol foarte important: Copiii trebuie educați cu privire la consecințele pe care jocurile de noroc le pot avea asupra lor.
 • Control parental: Tehnologia avansează de la o zi la alta, motiv pentru care și „ispitele” prezente în mediul online cresc. Instrumentele de control parental te pot ajuta să-ți protejezi copilul, să-i restricționezi accesul la site-uri toxice și, de ce nu, să setezi și limite de timp.
 • Comunicare: Discută întotdeauna deschis cu copilul tău! Acesta are nevoie să se simtă înțeles și să primească toată susținerea emoțională de care are nevoie.

Surse De Specialitate

 • Studii științifice
 • Rapoarte
 • Instituții de specialitate
 • Site-ul Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc