Cum Influențează Volatilitatea Jocul De Păcănele?

Actualizat:
Cum Influențează Volatilitatea Păcănelele

De ce câștigurile de la sloturile preferate sunt atât de rare? Dacă ți-ai pus această întrebare, răspunsul îl vei primi de la specialiștii CazinoExpert.ro care ți-au pregătit informații despre cum  influențează volatilitatea sesiunea ta de joc, ce tipuri poți întâlni, care este legătura dintre volatilitate și RTP, dar și câteva sfaturi utile.

Ce Impact Are Volatilitatea Asupra Jocurilor Tale Preferate?

Volatilitatea este un factor determinant pentru câștigurile tale, atât ca frecvență cât și ca sumele pe care slotul ți le oferă.

Volatilitatea în industria jocurilor online este cunoscută ca nivelul de risc asociat pierderii unui pariu. Cu alte cuvinte, aceasta stabilește cât de des și cât de consistente sunt plățile în timp ce joci. Platformele de cazinouri online oferă jocuri de sloturi în diferite niveluri de risc, astfel putem clasifica volatilitatea sloturilor după cum urmează:

 • Sloturi cu volatilitatea crescută
 • Sloturi cu volatilitatea medie
 • Sloturi cu volatilitatea scăzută

Fiecare categorie are propriile puncte forte și puncte slabe, așa că este greu de spus care este volatilitatea ideală.Totul se reduce la preferințele personale.

Ce Impact Are Volatilitatea Asupra Jocurilor Tale Preferate

Volatilitate Mare – Șanse Minime De Câștig

Jocurile care au acest nivel de volatilitate nu oferă atât de des premii, dar când le oferă, să fii sigur că acestea sunt pe măsură. Înainte de a juca astfel de sloturi trebuie să știi că ele implică un nivel ridicat de risc, și o răbdare de fier. Sloturile cu volatilitate mare pot fi mai imprevizibile. Este esențial să îți cunoști toleranța la risc și bugetul atunci când alegi să joci la mașini de slot cu volatilitate mare.

Câteva exemple de sloturi cu volatilitatea mare ar fi:

 • Big Bass Splash
 • Bonanza
 • Gold Blitz
 • Book of Dead

Volatilitate Medie- La Mijloc De Drum

Dacă îți place să anticipezi ce urmează să se întâmple fără să aștepți prea mult timp, atunci sloturile cu volatilitatea medie sunt pentru tine! Volatilitatea medie a sloturilor se situează între cele două (ridicată și scăzută). Aceasta presupune un flux regulat de câștiguri de dimensiuni medii, cu alte cuvinte este echilibrul perfect dintre risc și câștig.

Câteva exemple de sloturi care au volatilitatea medie ar fi:

 • Fishin Frenzy the Big Catch
 • 9 Pots of Gold
 • Eye of Horus
 • Rainbow Riches

Volatilitate Redusă- Puțin, Dar Des

Acest tip de volatilitate putem spune că este inversul celei dintâi. Mai pe scurt, un slot cu volatilitate redusă are o frecvență mare de plată, dar premiile nu sunt tocmai consistente, în comparație cu cele cu volatilitate crescută. Dacă cauți sesiuni de joc mai îndelungate, câștiguri constante și un risc redus de pierderi semnificative, orientează-te către acest tip de sloturi.

Câteva nume cunoscute de sloturi cu volatilitate redusă ar fi:

 • Starburst
 • Cornelius
 • Wolf Run
 • Mega Joker

Cum Variază Funcțiile Speciale La Sloturi În Funcție De Volatilitate?

Volatilitatea nu influențează numai frecvența plăților la sloturile online, ci are un rol semnificativ și în activarea funcțiilor bonus și a jackpoturilor. Spre exemplu, la sloturile cu volatilitatea scăzută, bonusurile și jackpoturile sunt mai dese, dar mai mici ca premii, fiind astfel mai accesibile. Acest proces funcționează invers proporțional, adică vom avea o activare mai rară a funcțiilor bonus și jackpoturilor când volatilitatea este crescută. Un bonus poate să vină brusc, imprevizibil și să fie șansa ta de a câștiga o sumă colosală. Îți putem recomanda în acest sens să utilizezi un cod bonus Sportingbet sau una dintre ofertele Mr. Bit.

Există Vreo Legătură Între RTP Și Volatilitate?

Există Vreo Legătură Între RTP Și Volatilitate

Da, între volatilitate și RTP este o legătură strânsă. În timp ce volatilitatea determină nivelul de risc și sumele premiilor, RTP asigură că jocul rămâne corect pe termen lung. RTP-ul este asigurarea ta că vei primii un procent înapoi din suma pe care tu o pariezi.

Pentru a înțelege mai bine cum stau lucrurile între volatilitate și RTP-ul sloturilor, specialiștii CazinoExpert.ro au comparat volatilitatea ridicată și scăzută pe baza RTP-ului.

Criteriu Volatilitate Mare Volatilitate Scăzută
RTP RTP mai mare, câștigurile mai rare, dar mai mari. RTP mai scăzut, câștigurile sunt mai frecvente, dar mai mici.
Nivel de Risc Un nivel mai mare de risc datorat plăților mai puțin frecvente Un nivel mai scăzut de risc datorat câștigurilor mai frecvente
Experiența Jucătorului Mai mult entuziasm și anticipare datorită urmăririi câștigurilor mari. O experiență de joc mai constantă.

Cum Determini Care Este Nivelul De Volatilitate Pe Care Ar Trebui Să-l Alegi?- Sfaturile CazinoExpert.ro

Specialiștii CazinoExpert.ro, Mirela Ghiță și Vlad George Niță au pregătit câteva sfaturi de care poți să ții cont pentru a alege nivelul optim de volatilitate la jocurile de păcănele.

 • Stabilește ce obiective ai – Vrei un joc care să-ți aducă câștiguri mici și instante? Sau ești dispus să riști pentru a câștiga sume mari și să petreci mai mult timp în cadrul jocului?
 • Stabilește-ți bugetul – Cât de mult ești dispus să pariezi pe fiecare rotire? Sloturile cu volatilitate ridicată necesită un buget mai mare pentru a rezista la potențiale pierderi.
 • Alege în funcție de preferințe – Care este stilul tău de joc? Cum gestionezi pierderile și câștigurile?

Volatilitatea poate influența pozitiv sau negativ sesiunea ta de joc. Fiecare experiență este unică în felul său, astfel volatilitatea poate să afecteze nu doar jocul, cât și starea ta de spirit. Nu uita, sloturile nu sunt o sursă de venit! Joacă responsabil!