Soft vs. Hard Hand În Blackjack Și Cum Se Folosesc

Actualizat:
Soft vs. Hard Hand În Blackjack

Știai că majoritatea jocurilor de Blackjack au un avantaj al casei între 0.5-1% și că îl poți influența în funcție de cum joci Hard Hands și Soft Hands? Strategia unui jucător diferă în funcție de mâinile Hard sau Soft pe care le are, astfel că echipa noastră de experți CazinoExpert.ro ți-a creat un ghid în care poți face diferența între cărțile Hard și Soft, strategiile și caracteristicile specifice, cât și diverse sfaturi despre ce ar trebui să faci cu fiecare dintre ele.

Ce Este Și Cum Aplici Soft Hand Ca Strategie În Blackjack

Jocul cu Soft Hands are propriile caracteristici și mecanici de aplicare, diferite de jocul cu mâini normale, acesta strategie oferind jucătorului mai multă flexibilitate datorită faptului că poate face o alegere.

Asul valorează 11 sau 1 iar acesta poate fi fie cea mai mare carte din joc, fie cea mai mică. Dacă una dintre cărțile din mâna ta este un as, care poate fi considerat fie 11, fie 1, practic ai Soft Hand care te protejează de eliminare.

Pentru a folosi această strategie, cele mai importante etape sunt momentele în care dai hit sau stand, în funcție de coombinațiile de Soft Hands pe care le ai, astfel:

Ce Este Și Cum Aplici Soft Hand Ca Strategie În Blackjack

  • Pe Soft 13 și soft 14 ar trebui să obtezi Hit împotriva tuturor cărților dealerului, cu excepția lui 5 și 6.
  • Pe Soft 15 și soft 16 ar trebui să dai Hit împotriva tuturor cărților de pe față ale dealerului, cu excepția lui 5, 4 și 6.
  • Pe Soft 17 se dă Hit atunci când dealerul arată orice altceva în afară de 3 până la 6.
  • Pe Soft 18 se alege Hit atunci când dealerul are de la 9 la as. Jucătorii ar trebui să stea în fața cărților de doi, 7 și 8 ale dealerului.

Pentru a avea un exemplu relevant despre cum aplici această strategie la cazinourile live, să ne imaginăm că primești un A-4 ( Soft 15) și dealer-ul are o carte de 6 pe față. Strategia Soft Hand în acest caz este să tragi o carte suplimentară pentru că riscul de a depăși 21 este redus. Dacă tragi o carte cu valoarea 10, spre exemplu, mâna ta devine Soft 15 pentru că As-ul este evaluat la 11.

Regula Mâinii Soft 17: Impactul Asupra Avantajului Casei Și Propriei Strategii De Joc

Trebuie să știi că Regula Mâinii Soft 17 e una dintre cele mai dificile mâini. Pentru a gestiona cât mai bine această mână în avantajul tău, reține că în momentul în care dealer-ul are o mână de Soft 17, el poate alege Hit, iar acest lucru crește avantajul casei cu 0,2%. În cazul în care acesta alege Stand la această mână, avantajul casei se va reduce.

Așa că dacă vrei să știi cum reduci avantajul casei în Blackjack, amintește-ți să te informezi bine despre regulile de joc ale tipului de Blackjack ales și verifică cum se joacă aceste mâini și alege doar cazinoul în care dealer-ul face Stand pe toate mâinile de Soft 17.

Strategia Hard Hand Și Cum O Folosești În Cel Mai Optim Mod

Pentru a înțelege pe deplin Strategia Hard Hand este necesar de menționat faptul că în Blackjack, Hard Hand este atunci când nu ai un As sau ai unul care valorează 1. Spre exemplu, dacă ai o mână de 10, un 4 și un As, vei avea un Hard 14.

Așadar, dacă vrei să aplici într-un mod cel mai optim această strategie, este necesar să iei în considerare următoarele:

Strategia Hard Hand Și Cum O Folosești În Cel Mai Optim Mod

  • Alege Stand de fiecare dată când ai un total de Hard Hands de 17, 18, 19 sau 20.
  • Dacă ai o mână de 9, 10 sau 11 este cel mai bine să alegi double down.
  • În cazul în care ai o mână de 12 sau 16 iar dealer-ul are o carte mai mare(7-As), alege Hit, iar în condițiile în care acesta are o carte mai mică (2-6) alege Stand.

Dacă iei decizii strategice atunci când joci cu Hard Hands la cazinourile live, vei putea să reduci avantajul casei și să îți crești șansele de joc. Spre exemplu, dacă ai Hard Hand 11 și dealer-ul are un 5, aici strategia optimă ar fi să dublezi, acest element reducând avantajul casei.

Atenție!

Ia în calcul de absolut fiecare dată că aceste sfaturi sunt generale și se aplică regulilor tipice de Blackjack, de aceea este esențial să te documentezi în legătură cu specificațiile variantei de Blackjack pe care alegi să o joci pentru că acest element influențează atât dinamica jocului, cât și strategia.

Hard 16: Gestionarea Celei Mai Dificile Mâini Din Blackjack

Această mână este cea mai dificilă de jucat în jocul de Blackjack, așa că ia în calcul:

  • Într-un joc cu unul sau două pachete de cărți, alege să renunți dacă dealer-ul are un 10 și un As.
  • Alege stand dacă dealer-ul are cărțile între 2 și 6.
  • Alege Hit dacă dealer-ul are 7,8 sau 9.

Atenție!

Dacă varianta de a renunța nu este valabilă, atunci alege Hit în situațiile în care acest lucru este necesar.

Soft Hand vs. Hard Hand în Blackjack: Care sunt diferențele?

Dacă vrei să ai mai multe șanse de câștig la Blackjack este important să diferențiezi Soft Hands de Hard Hands. Așadar, principalele diferențe sunt:

Hard Hands Soft Hands
Nu oferă flexibilitate pentru că valoarea As-ului este fixă – 1. As-ul în acest caz este adaptabil în funcție de valoarea mâinii.
Un risc mai ridicat de a pierde cu o valoare peste 21. Riscuri scăzute de pierdere pentru că As-ul este adaptabil.
Depinde de o strategizare constantă cu reguli stricte pentru Standing, Hitting sau Dublare. Are un element mult mai dinamic pentru că faci decizii bazate pe mâna respectivă.

Cand să dublezi Hard Hands sau Soft Hands în Blackjack?

Cand să dublezi Hard Hands sau Soft Hands în Blackjack

Dublarea în Blackjack poate fi riscantă în anumite cazuri pentru că pe lângă dublarea pariului, primești a treia carte care îți poate afecta scorul, de aceea e important să știi ce să eviți la jocurile live. De asemenea, dublarea cu un Hard Hand este mult mai dezavantajoasă pentru că aceste combinații de cărți sunt fixe iar șansele de a trece peste scorul de 21 atunci când primești cea de-a treia carte este destul de  mare. Din acest motiv, ar trebui să folosești funcția de Double Down doar atunci când dealerul are o carte mică și tu ai un Hard 9 sau 10.

Poți opta pentru funcția double down și la Soft Hands, acest lucru fiind mai puțin riscant în acest caz. Aplică acest lucru doar dacă ai o mână care are un total de 16,17 sau 18, iar dealer-ul are o carte mică. În plus, evită să dublezi pe numere de Soft 19 sau 20 pentru că acestea sunt deja mâini puternice cu potențial de câștig, iar a 3-a carte ți-ar minimiza avantajul.

Sfaturile Specialiștilor CazinoExpert.ro despre utilizarea avantajoasă a mâinilor Soft și Hard

Experții noștri, Mirela Ghiță (autor) și Vlad George Niță (autor și editor senior), consideră informarea și documentarea despre aceste tipuri de mâini în Blackjack esențială pentru gestionarea strategică a jocului. Este important să stăpânești diferențele și particularitățile fiecăreia pentru a-ți avantaja fiecare decizie pe care o iei.

Așadar, în cazul Hard Hands evaluarea riscului potențial este extrem de important, deci este indicat să eviți dublarea pariului pe numere între 12 și 16. Pe de altă parte, pentru Soft Hands recomandăm să dublezi selectiv și în anumite intervale de valori. Însă, pe lângă toate acestea, aspectele cheie care îți asigură un joc sigur și avantajos sunt adaptarea la regulile specifice jocului și gestionarea responsabilă a bugetului.