Cum Se Joacă Punto Banco?

Actualizat:
Cum Se Joacă Punto Banco?

Descoperă diferitele aspecte care îți vor asigura un joc de Punto Banco cât mai în avantajul tău. Îmbină elementele de șansă și strategie și află, cu ajutorul acestui articol, diversele reguli, principii, strategii și sisteme de gestionare informate pentru o experiență cât mai plăcută atunci când joci Punto Banco.

Principiile De Bază Ale Jocului Punto Banco

Punto Banco este un joc ușor de învățat, deoarece regulile sunt minimaliste și simple. Dacă înveți principiile de bază, strategia și terminologia, următoarea mână câștigătoare poate fi chiar a ta. Terminologia folosită este importantă atunci când vrei să joci Punto Banco la cazinourile live, astfel incât trebuie să știi următoarele:

Principiile De Bază Ale Jocului Punto Banco

 • Pariul bancherului: Pariezi pe câștigul bancherului.
 • Le Grande: Un termen care se folosește atunci când o mână totalizează nouă puncte.
 • Petite: o mână care totalizează opt puncte.
 • Carte: Termen folosit când un jucător dorește să primească o altă carte.
 • Cheval: Parierea pe două mâini.
 • Egalité: Egalitate.
 • Standoff: Termenul utilizat pentru a descrie situația în care atât mâna jucătorului, cât și cea a Bancherului au valori egale, ceea ce duce la un rezultat de egalitate la sfârșitul unei runde de Baccarat.
 • Natural: O mână care totalizează 8 sau 9.

Punto Banco se joacă de obicei cu șase sau opt pachete de cărți combinate, excluzând jokerii. Acest ghid se focusează pe varianta cu opt pachete, care este predominantă în cazinourile online.

Punto Banco reprezintă o versiune simplificată de Baccarat, deci regulile și mecanismul jocului sunt foarte asemănătoare cu cele de la Baccarat.

Reguli De Joc: Dinamica Și Mecanica Jocului

Reguli De Joc: Dinamica Și Mecanica Jocului

Înainte de toate, jocul începe cu un pariu pe Punto, Banco sau egalitate, iar miza este de a prezice care parte (dintre Punto sau Banco) va câștiga.

 • Valoarea cărților: Așii valorează 1 punct. Zece, valeții, damele și regii valorează fiecare zero puncte. Cărțile cu valori sub 10 își mențin valoarea inițială. Atenție! Punctajul se calculează doar cu ajutorul cărților cu o singură cifră, iar acesta se numără până la cifra 9.
 • Scopul jocului: Este de a ajunge la valoarea maximă de 9 cu cel puțin două, dar nu mai mult de trei cărți.
 • Derularea unei mâini: O mână începe cu două cărți împărțite jucătorului și două dealerului.
 • Numărul de jucători: Maximum 7.

După efectuarea pariului principal, jocul continuă cu împărțirea a câte două cărți jucătorului și bancherului iar valoarea lor este adunată. Dacă jucătorul, bancherul sau amândoi, obțin un total de 8 sau 9, mâna se încheie iar acest lucru este cunoscut drept câștig natural. În cazul în care valoarea combinată a cărților depășește 9, ultima cifră a sumei reprezintă valoarea mâinii. De exemplu, un total de 15 valorează 5.

Cum Funcționează Regula Specială

O caracteristică aparte, care diferențiază Punto Banco de alte tipuri de jocuri de masă, este Regula Specială sau Regula cărții a treia. Această regulă se aplică în joc în funcție de punctajul total al primelor două cărți oferite. În cazul în care nici jucătorul, nici bencherul nu a obținut un total de 8 sau 9, jocul continuă și părțile pot primi o a treia carte suplimentară.

Condițiile în care jucătorul primește a treia carte sunt astfel:

 • Are un punctaj de la 0 la 5 – Jucătorul primește automat o a treia carte.
 • Are un scor de 6 sau 7 – Jucătorul stă
 • Are un scor 8 sau 9 – Jucătorul stă și runda se încheie.

Pe de altă parte, bancherul primește a treia carte în următorele condiții:

 • Dacă suma totală este de 0,1 sau 2, indiferent de suma totală a jucătorului din trei cărți.
 • Dacă totalul este 3, iar totalul jucătorului este mai mic de 8.
 • Dacă totalul este 4, iar totalul jucătorului este 2, 3, 4, 5, 6 sau 7.
 • Dacă totalul este 5, iar totalul jucătorului este 4, 5, 6 sau 7.
 • Dacă totalul este 6, iar totalul jucătorului este 6 sau 7.

După aplicarea regulilor de extragere a celei de-a treia cărți și după ce atât jucătorul, cât și bancherul au mâinile finale, se stabilește rezultatul jocului. Astfel, mâna cea mai apropiată de 9 este cea câștigătoare, iar crupierul plătește toate pariurile câștigătoare. În cazul în care mâinile jucătorului și ale băncii sunt egale, casa plătește toate pariurile égalité.

În caz de egalitate, toate pariurile pierzătoare pe jucător și bancă rămân active pentru următoarea rundă.

Cote Și Strategii De Pariere: Ce Aspecte Să Ai În Vedere

Pe lângă mecanica jocului detaliată, este important să știi diferitele implicații ale cotelor de câștig și opțiunilor de pariere pe care ar trebui să le reții atunci când începi să joci. Aceste elemente te ajută să te poziționezi cât mai aproape de Bancher, întrucât fiecare pariu este în favoarea cazinoului.

Există 3 pariuri principale și, de asemenea, multiple pariuri secundare, fiecare cu procentele de plată diferite în funcție de pariu, astfel:

 • Câștigul de jucătorului (Punto sau Player) cu procentul de plată 98.94%.
 • Câștigul bancherului (Banco sau Bank) cu procentul de plată 98.76%
 • Remiză (sau egalitate) cu procentul de plată 85.88%

În cazul în care câștigul este al jucătorului, pariurile pe bani egali sau 1:1 sunt plătite pentru pariurile acestuia. Pariurile câștigătoare ale băncii sunt plătite în bani egali, fără comisionul de 5% al casei, ceea ce duce la o plată de 0,95:1. Pariurile de egalitate câștigătoare sunt plătite cu 8:1, pentru că sunt destul de rare, ceea ce le face deosebit de atractive, chiar dacă șansele de egalitate sunt mici,comparativ cu celelalte două opțiuni.

Pe lângă pariurile principale, există și cele secundare, unde poți paria pe anumite combinații de cărți dintre Bancher și Jucător, însă cotele sunt mici iar procentele de plată la fel (între 80% și 90% pentru majoritatea pariurilor secundare).

Ce este Dragon Bonus în Punto Banco și cum pariezi pe el

Pariul Dragon bonus este un pariu secundar foarte cunoscut în care pariezi pe diferența de puncte dintre mâinile jucătorului și cele ale bancherului după ce au fost efectuate toate extragerile. Dacă plasezi acest tip de pariu secundar, practic pariezi pe o diferență de puncte și cu cât diferența este mai mare, cu atât este mai mare câștigul. Pentru a câștiga pariul, trebuie să ai o diferență de cel puțin 4 puncte după egalitate.

Importanța Avantajului Casei Atunci Când Pariezi

Avantajul casei în Punto Banco este unul dintre principalii factori care contribuie la popularitatea sa, întrucât profitul pentru casă sau cazino sunt mai mici decât la alte jocuri. Jocul are rate de plată destul de mari, atâta timp cât alegi pariurile corecte și eviți să faci pariuri secundare. Punto banco are una dintre cele mai mici procente ale avantajului casei dintre toate jocurile de cazino: doar 1,24%.

Sfaturi Importante De Pariere

Pentru un joc cât mai eficient, cu cât mai puține riscuri sau potențiale pierderi, e important să iei în considerare anumite sfaturi atunci când pariezi.

 • Pariază fie pe jucător, fie pe bancher, întrucât parierea pe un rezultat de egalitate rareori aduce un câștig, cel mai frecvent câștigător fiind bancherul.
 • Fii mereu atent la gestionarea banilor tăi când pariezi.
 • Încearcă să depistezi anumite tipare de pariere, astfel poți învăța strategia adversarului.
 • Pariază pe mâini câștigătoare anterior pentru că această strategie îți poate crește șansele de câștig.

Greșeli Comune Pe Care Să Le Eviți

Chiar dacă mecanica generală a jocului este facilă, este important să înțelegi ce ar trebui să eviți atunci când te decizi să pariezi. Aceste sfaturi îți minimizează șansele de pierdere și te ajută să menții un joc cât mai fluid.

 • Neînțelegerea regulii celei de-a treia cărți: Momentul în care trebuie să tragi a treia carte este esențial pentru a evita eventualele pierderi.
 • Parierea pe egalitate: Deși câștigul pentru egalitate este mare, șansele de câștig sunt mic
 • Necunoașterea bugetului: Învățați câte jetoane și câți dolari vă puteți permite să pierdeți înainte de a te aventura la cazinourile online.

Cu Ce Se Diferențiază Punto Banco de Baccarat?

Cu Ce Se Diferențiază Punto Banco de Baccarat

Baccarat este, în esență, un joc de cazinou simplu, însă înțelegerea diferențelor dintre toate variațiile lui poate fi puțin confuză. Există mai multe variații de joc, printre care Mini Baccarat, Chemin de Fer, Baccarat Banque și altele. Strategiile de Baccarat diferă în funcție de fiecare versiune.

Elemente Punto Banco Baccarat
Opțiuni de pariere 3 tipuri de pariere Opțiuni de pariere variate
Reguli de tragere a cărților Un set strict de tragere a cărților, regula celei de-a treia carte Regula celei de-a treia carte diferă în funcție de tipul jocului Baccarat
Avantajul casei Foarte scăzută la pariurile pe bancher Poate varia
Jucător vs. Bancher Entități distincte Ambele pot avea reguli diferite în funcție de versiunea de Baccarat jucată

Sfaturile Specialiștilor CazinoExpert.ro Pentru Un Joc În Avantajul Tău

După o analiză detaliată a jocului, experții noștri, Mirela Ghiță (autor) și Vlad George Niță (autor și editor senior), recomandă să acorzi o deosebită atenție aspectelor menționate în acest articol pentru a îți maximiza șansele de câștig.

Așadar, jocul de Punto Banco este în esență simplu, trebuie doar să fii atent la întelegerea regulilor, inclusiv regula celei de-a treia cărți și diversele  sisteme strategice pe care să le iei în timpul jocului. Stabilește-ți limitele și adoptă o abordare cât mai disciplinată a pariurilor pentru o experiență cât mai placută.