Strategii agresive Vs. Conservatoare - Cum Le Alegi

Actualizat:
Strategii agresive Vs. Conservatoare

Atunci când pariezi la Ruletă, alegerea strategiei potrivite este o decizie decisivă care îți influențează câștigurile. Specialiștii noștri CazinoExpert.ro te vor ajuta să înțelegi ce reprezintă strategiile conservatoare și cele agresive, cum funcționează ele, la ce te expui atunci când le folosești și sfaturi importante care te vor ajuta să decizi ce este potrivit pentru tine.

Sistemul De Strategii Conservatoare La Ruletă: Particularități Și Dinamici De Joc

Strategiile conservatoare se definesc prin adoptarea unei abordări cu riscuri minimizate de joc, centrate pe protejarea bugetului și reducerea pierderilor potențiale. La Ruletă acest tip de strategii funcționează prin plasarea unor pariuri mai mici, dar mai calculate. Astfel, eviți eventualele progresii agresive care ar putea duce la pierderi semnificative.

Principalele strategii conservatoare de la Ruletă sunt următoarele:

Sistemul De Strategii Conservatoare La Ruletă Particularități Și Dinamici De Joc

 • Fibonacci
 • D’Alembert
 • Strategia Roșu / Negru

Sistemul Fibonacci Ca Strategie Conservatoare Prin Minimizarea Pierderilor

Sistemul Fibonacci este considerat un sistem sigur la Ruletă pentru că se bazează pe o pariere cu progresie negativă, deci o progresie lentă a parierii. Recuperarea treptată a pierderilor face ca această strategie de pariere să fie una conservatoare.

Sistemul Fibonacci poate fi aplicat și utilizat doar la pariurile egale, aproximativ 50% șanse de câștig. Mai exact,vei putea paria pe Impar/par, Roșu/Negru și pe numerele 1-18/19-36. Sistemul presupune parierea pe o sumă mică pe care o vei crește treptat după fiecare pierdere, conform secvenței Fibonacci: 1 – 1 – 2 – 3 – 5 – 8 – 13 – 21 – 34 – 55 – 89 – 144, etc, unde fiecare număr este suma celor două anterioare. În momentul în care câștigi un pariu plasat, reiei această secvență de la început.

Atenție! Trebuie să iei în calcul faptul că după un anumit punct în secvențiere, totuși, cifrele cresc considerabil iar sumele pariate la fel.

Strategia D’Alembert Ca Strategie Conservatoare Și Progresia Parierii Echilibrate

Strategia D’Alembert este despre menținerea unui echilibru, mai exact echilibrarea câștigurilor și a pierderilor într-un mod în care joci pe perioade mai lungi de timp și îți asigură un joc responsabil la cazinourile live. Este un sistem conservator de pariere pentru că miza principală este recuperarea treptată a pierderilor și obținerea unor mici profituri în timp. Ajustarea pariurilor în funcție de rezultatele anterioare oferă o abordare mai controlată a jocului la Ruletă.

Mecanica acestui sistem este în esență una foarte simplă, în comparație cu strategia Labouchere, de exemplu. La fel ca Fibonacci, este concepută pentru pariuri cu șanse egală de câștig, astfel:

 • Plasează pariul ales de tine
 • Dacă pierzi, crește miza pariului tău cu o unitate fixă
 • Dacă câștigi, scade miza pariului tău cu aceeași unitate fixă
 • Repetă procesul până când câștigurile și pierderile se echilibrează

Ia aminte de faptul că unitatea de pariere nu trebuie să depășească 5% din bugetul tău într-o sesiune. O unitate de pariere de 2% este considerată cea mai sigură opțiune, mai ales dacă nu vrei să îți asumi riscuri financiare.

Simplitatea Și Parierea Pe Șanse Egale A Strategiei Conservatoare Roșu/Negru La Ruletă

Strategia Roșu/Negru implică parierea constantă pe numerele roșii sau negre de pe roata ruletei. Acest sistem se bazează pe principiul că odată cu un număr mare de rotiri distribuția numerelor roșii și negre ar trebui să se echilibreze. Un exemplu clar în care poți vedea cum funcționează acest sistem este:

 • Alege să pariezi pe o culoare, fie roșu sau negru
 • Plasează un pariu pe culoarea aleasă înainte de fiecare rotire
 • Continuă să pariezi pe aceeași culoare la fiecare rotire, chiar dacă câștigi sau pierzi

Trebuie să știi că această strategie îți poate reduce pierderile cu până la 26% și este una dintre cele mai utilizate sisteme de pariere conservatoare din cadrul cazinourilor online.

Precizie Și Risc: Strategiile Agresive la Ruletă

Sistemele agresive de pariere sunt acelea care implică plasarea unor pariuri mari, care vin la pachet cu un risc mai mare, spre deosebire de cele conservatoare. Acestea depind de multe ori de dublarea sau creșteri semnificative ale mizelor după anumite rezultate. Strategiile agresive sunt reprezentate de intensitatea lor și de dorința de a-ți asuma riscuri mai mari cu scopul de a aduce câștiguri pe măsură. Principalele strategii de pariere agresivă pe care le poți aplica la Ruletă sunt:

Precizie Și Risc Strategiile Agresive la Ruletă

 • Sistemul Martingale – Este centrat pe funcția de dublare, astfel: după fiecare pariu pierdut, vei dubla miza pariului următor pentru a recupera pierderile anterioare și pentru a obține profit. Progresia continuă până când vei obține un câștig, moment în care ciclul de pariuri va fi reluat din nou.
 • Sistemul Paroli – Acesta este, de fapt, o inversare a sistemului Martingale, dar cu o abordare mai puțin riscantă. Principiul acestui sistem este de a obține întotdeauna trei victorii consecutive prin dublarea pariului după fiecare câștig.
 • Sistemul Labouchere – Cunoscut și sub numele de sistem de anulare, sistemul Labouchere este unul flexibil pentru că îți poți împărți profitul dorit în oricâte valori nominale mai mici dorești. Strategia este structurată pe secvențe de numere pe care le ajustezi în funcție de câștiguri sau pierderi și se bazează pe creșterea pariului după fiecare pierdere.

Cotele La Ruletă Și Influența Strategiilor Agresive Și Conservatoare

Este foarte important să înțelegi diferențierea dintre pariurile interioare (inside bets) și pariurile exterioare (outside bets) pentru că acest lucru îți influențează ratele de plată și este esențială pentru jocul strategic.

Pariurile interioare sunt cele pe numere specifice sau combinații în cadrul grilei și sunt specifice strategiilor agresive. Cele exterioare se plasează pe categorii mai vaste, cum ar fi negru sau roșu, impar/par sau anumite intervale de numere și sunt specifice strategiilor conservatoare.

De asemenea, poți alege să folosești o combinație de pariuri interioare și exterioare pentru a menține un risc scăzut și concomitent să poți avea potențiale recompense substanțiale.

6 Ponturi Despre Cum Alegi Și Utilizezi Eficient O Strategie La Ruletă

 • Focusează-te pe pariurile externe pentru un risc mai mic.
 • Rămâi informat.
 • Fii consecvent.
 • Începe cu o sumă mică.
 • Alege Ruleta Europeană față de cea Americană.
 • Respectă momentele în care trebuie să te retragi și joacă responsabil.

Recomandările Specialiștilor CazinoExpert.ro despre Strategiile Agresive Și Conservatoare La Ruletă

Echipa noastră de specialiști CazinoExpert.ro recomandă o mare prudență atunci când utilizezi parierea agresivă la Ruletă. În timp ce poate fi destul de tentant să folosești aceste strategii datorită potențialului de câștiguri rapide, acestea vin adesea cu riscuri semnificative, mai ales dacă vorbim de serii lungi de pierderi. Pe de altă parte, parierea exterioară și sistemele conservatoare sunt recomandate pentru un joc sigur, chiar dacă plățile sunt mai mici. În ambele cazuri, este esențial să îți evaluezi cu atenție toleranța la risc, cât și bugetul.