Cum Funcționează Mecanismul Din Spatele Păcănelelor?

Actualizat:
Mecanismul Din Spatele Păcănelelor

Păcănelele sunt cele mai iubite jocuri online de la noi din țară, dar tu cunoști procesul care declanșează rundele de păcănele? Descoperă alături de specialiștii noștri, Mirela Ghiță și Vlad George Niță, care este mecanica jocurilor de păcănele, influențele condițiilor de rulaj, ale RNG-ului și  RTP-ului, dar cele psihologice ale sloturilor și câteva trucuri și recomandări pe care le poți folosi.

Cum Funcționează Jocurile De Păcănele?

De la sfârșitul anilor 1800 și până în prezent mecanismul din spatele păcănelelor a avut la bază clasicele role care reprezintă rezultatul fiecărei rotiri. Matematic vorbim de 3-5 seturi de simboluri (role visuale) care se rotesc independent și se opresc în poziții complet aleatorii. Aparatele de sloturi online folosesc un sisitem de  RNG pentru a stabili câștigurile și vin cu noi funcții pe care nu le găsești la păcănelele clasice: runde bonus, jackpot-uri progresive precum cele oferite de Novomatic și NetEnt, mini-jocuri, simbolurile Wild și Scatters, rotiri gratuite.

Obiectivul principal al jocurilor de păcănele este să obții simboluri identice pentru a câștiga. Această aliniere de la stânga la dreapta a simbolurilor se numește „linie de plată”.

Spre exemplu, pe o grilă de rolă de 5×3 nu este necesar ca toate cele 5 poziții să fie identice, este îndeajuns un set de simboluri la fel pe rolele de la 1 la 3 pentru a declanșa un premiu.

Cât De Mult Contează Condițiile De Rulaj?

Foarte mult. Condițiile de rulaj sunt un aspect important pe care nu trebuie să-l omiți când joci la păcănele. De cele mai multe ori le găsești în termeni și condiții, iar fără împlinirea lor nu te poți bucura de marele câștig.

Ce se poate întâmpla dacă nu respecții condițiile de rulaj?

Nerespectarea condițiilor de rulaj duce automat la pierderea premiului.

Influențele RNG În Rezultatul Final Al Jocului

Influențele RNG În Rezultatul Final Al Jocului

Influențele RNG (Generatorul de numere aleatorii în traducere liberă) sunt mai mult vizibile în rezultatul fiecărei runde deoarece acest mecanism este cel care dictează rolelor când să se oprească. Un sistem de generare a numerelor la întâmplare garantează o experiență echitabilă pentru toți participanții, mai exact că toată lumea are șanse egale de câștig. Iată care sunt pașii care conduc la acest rezultat complet aleator:

 • RNG-ul generează un număr întâmplător;
 • Algoritmul jocului folosește mai apoi acest număr pentru a calcula unde mai exact se vor opri rolele;
 • Slotul oprește rolele în acest fel, apoi se calculeaza rezultatul unei rotiri;
 • Procesul se va încheia cu afișarea rezultatului.

Având în vedere sistemul aleator de generare, sloturile sunt compuse în cea mai mare parte din noroc. Datorită acestui proces rezultatele nu pot fi influențate de câștigurile sau pierderile anterioare.

Există Influențe Psihologice În Jocul De Păcănele?

Da, există conotații psihologice în spatele jocurilor de păcănele. Mai exact o legătură pe care acestea o fac cu creierul uman. Sunt utilizați stimuli vizuali și auditivi, sunt create iluzii cum că ai putea controla jocul, iar de cele mai multe ori se pot crea dependențe destul de grave față de acest joc.

Îți recomandăm să iei măsuri stricte dacă simți că pierzi controlul asupra timpului tău și a banilor. Setează limite și joacă responsabil!

Care Sunt Șansele Reale De Câștig La Păcănele?

Care Sunt Șansele Reale De Câștig La Păcănele

Șansele de câștig la păcănele pe bai reali sunt determinate de RTP (Rata de întoarcere la jucător), care în general se situează într-un interval de 95-98%. Asta înseamnă cu mai mult de 95% din bani pe care tu îi folosești la joc se vor întoarce la tine.

Procentul RTP diferă de la un slot la altul, dar și de la un furnizor la altul. Iată câteva dintre cele mai cunoscute nume și procentul lor.

Slots Procent RTP
Starburst 96,09%
Gonzo’s Quest 95,97%
Book of Dead 96,21%
Mega Moolah 97%

Unele dintre cele mai mari câștiguri din istorie au fost înregistrate la păcănele. Jackpot-ul Mega Moolah a adus un câștig record de 20 de milioane de euro pentru un belgian.

Există și la nivel național un câștig imens înregistrat la un cazino din România, demn de menționat, de 4,8 milioane de lei.

Trucuri Prin Care Poți Crește Șansele De Câștig

 • Gestionează-ți bugetul, sumele ideale per rotire nu ar trebui să depășească undeva la 1-2 RON.
 • Menține o miză constantă.
 • Stabilește limite pentru sesiunile de joc pentru a evita dependența.
 • Tratează câștigurile ca pe niște economii, nu te arunca să faci mai mult.
 • Nu asculta de teorii sau mituri, cum ar fi că ar trebui să joci la un aparat la care recent s-a câștigat un premiu mare sau la un joc care a avut un jackpot mare, considerând-l „cald”.
 • Joacă numai în momentele în care te simți bine din toate punctele de vedere.
 • Utilizează ofertele și promoțiile cazinourilor online pentru a maximiza valoarea pariată.

Ce Recomandă Specialiștii CazinoExpert.ro Să Faci Când Joci La Păcănele?

Specialștiii CazinoExpert.ro sunt familiarizați cu păcănelele, iar de-a lungul timpului au remarcat câteva aspecte care ar putea să te intereseze și pe tine. Le poți aplica înainte să joci sloturile, în timp ce joci, dar și după:

 • Alege cazinouri licențiate, reglementate pentru siguranță și transparență.
 • Analizează procentul RTP și volatilitatea sloturilor pe care alegi să le joci.
 • Este primordial să înțelegi regulile jocului și caracteristicile cu care acesta vine la pachet.
 • Determină nivelul de volatilitate la care te simți cel mai confortabil.
 • Consultă termenii și condițiile jocului pentru a nu omite niciun aspect cu potențial crescut de importanță.

În încheiere, mecanismele sloturilor sunt unele complexe, o combinație fascinantă de tehnologie, matematică și psihologie. Cu toate acestea, nu uita că păcănelele sunt, în primul rând, o formă de divertisment și că responsabilitatea jocului rămâne o prioritate.